lørdag 9. januar 2016

Vinterens vakreste eventyr nærmer seg


Godt nytt år!

Mot lysere tider...

Det er med glede vi kan konstatere at vinterens vakreste eventyr nærmer seg med stormskritt. Frem til nå kan vi se tilbake på en del treningstimer med bildekk hengende etter oss, men også løpeturer, styrketrening, og nå endelig med pulk etter oss.

Befriende å kunne erstatte sko og dekk med ski og pulk

Gjennomgang av kart, kompass, multifuelbrennere og satelittkommunikator
En del av forberedelser er å gjennomgå bruk av diverse utstyr og friske opp gammel kunnskap.
Desember 2015:
I jula gjennomgikk vi bruk og sikkerhet rundt bruk brennerne vi skal bruke under ekspedisjonen i februar. Videre ble kart- og kompassferdighetene frisket opp.
Tirsdag 12.januar:
Da skal vi få opplæring i bruk av satelittkommunikatoren, Inreach SE Global Communicator av Eirik Hauge, Råholt. Dette vil kunne gi oss større sikkerhet om Kong Vinter skulle vise sin vrede mot oss. Den etterlater digitale spor etter oss, gir oss mulighet å sende sms om noe uforutsett skulle skje. Les mer om den her

Fra bildekk til pulk
7.januar:
Torsdagskvelden valgte vi å legge vår treningstur opp til Minneåsen. Ikke helt den lange distansen denne gangen, men for testing av utstyr, pulk, ski m/feller, kulderesponsen vår, men kanskje aller viktigst å erstatte dekkene med pulk.. Og ja, det var gledelig overraskelse; Glad det er pulk og ikke to bildekk som skal henge bak oss over Hardangervidda.

18 blå - En realistisk motivasjonsfaktor
 Endelig i gang med pulktrening
 Tor-Gunnar i fint driv en sen januarkveld 
Dekktrening - Grunnleggende del av treningen

Ikke lenge igjen...
Vi ligger forholdsvis godt an i planlegging, trening og utstyrtesting. 
Togbilletter for Tor-Gunnar, meg, "Luna" og pulkene er bestilt. Fredag 19.februar setter vi oss i bilen til Frank Nyhuus som sporty har sagt seg villig til å transportere oss inn til Oslo S. Deretter setter vi oss på nattoget mot Bergen, men der vi hopper av på Bergenbanens høyeste punkt, Finse stasjon. Dette er ekspedisjonens startpunkt.
To spente "loffere" - Her fra tidligere tur på Kvaløya i Troms





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar